KÖZÖS ÉLMÉNYEINK

2019. március 1. - Húzzunk tornacipőt - délutáni sport

Közös mozgásra hívtuk az érdeklődőket péntek délután. A vártnál is többen érkeztek. A kicsik gyorsan átöltöztek, és máris birtokba vették a tornatermeinket. Rövid bemutatkozást követően indult a bemelegítés Eszter nénivel, majd ketté vált a csapat. Az egyik fele maradt Eszter nénivel, a másik fele pedig Gabi nénivel és a futsal edző Zoli és Tomi bácsikkal átmentek a másik tornaterembe. Indulhatott is a játék sorversennyel, babzsák foglalóval. Előkerültek a bóják, a labdák, a babzsákok, sőt még egy hatalmas óriáslabda is. Ez a csoport kapura rúgásokkal és dobásokkal zárta a foglalkozást - míg a másik teremben sok-sok állatot ismertek meg - mozgásuk utánzása révén. Volt itt denevér, gorilla, medve és oroszlán is - mely időnként úgy üvöltött, ahogy csak a torkán kifért. Jó móka volt. Leizzadva, kimelegedve, kellemesen elfáradva ért véget a foglalkozás egy közös zenés gyerekaerobik programmal. A fantasztikus munkáért minden kisgyerek emléklapot vihetett haza nagyszerű teljesítménye elismeréseként. Örültünk, hogy ennyien voltunk. Köszönjük az elismerő szavakat a szülőknek! :) 

2019. február 9. - Újabb kreatív délelőtt

Ezen a délelőttön is nagyon sokat gyűltünk össze. Tanítóink már a tavaszt várták - így a gyerekfoglalkozások a tavasz jegyében zajlottak. Annál is inkább, mert az előző héten megtudtuk, hogy a maci nem ijedt meg az árnyékától, nem futott vissza a barlangjába, vagyis hamarosan tényleg jön a tavasz. Eszter néni mackókkal készült - no meg bábozással, találós kérdésekkel, versikékkel és mondókákkal. Dóri néninél a bohócok is főszerepet kaptak - az előző napi farsangi karneválunk kapcsán - és itt is volt játék, színezés, nótázás és bábozás. A kézműves teremben is nagy munka folyt... tulipán hagymákat ültettek a gyerekek, miközben megtanulták, hogyan kell gondozni a növényeket. Mindenki egy cserép tulipánnak, és egy saját készítésű színes pillangóval ajándékozhatta meg anyukáját a délelőtt végén. 

2019. február 8. - Farsangi karnevál

Sok ovis jött el az alsósok farsangi karneváljára. Eszter néni várta őket, adta ki a sorszámokat a jelmezversenyre, és persze mókázott, játszott velük és közben ismerkedett, beszélgetett szüleikkel. 

A karneváli hangulatot fokozta egy igazi hungarikum, hiszen elsős kisdiákunk és apukája eredeti busó jelmezben, kereplővel járta végig a folyosókat - volt ám visítás, lótás-futás a gyerekek között, amint meglátták az állatbőrbe bújt maszkos-alakoskodókat.

Ezután indult a jelmezverseny, ahol külön díjaztuk az ovisokat. Majd egy kis vendégség, utána többféle játék és zsákbamacska... végül pedig felhőtlen tánc és mulatság... Jó móka volt :) 

2019. február 2. - újabb kreatív délelőtt

Ezen a délelőttön is sokan voltak kíváncsiak a tanító nénikre és iskolánkra. Nagyon vártuk már a gyerekeket, többen ismerősként köszöntek, vidáman és bátran jöttek - jó tapasztalataik voltak az előző héten. Dóri néni és Eszter néni ismét sok érdekességet hozott: volt bábozás, találós kérdések, építés, furulya, rögtönzött tavaszhívogató közös éneklés, egy kis mozgás, s a végén a nagy meglepetés: a kézműves helyszínen saját készítésű hangszereket csináltak a gyerekek, amelyekkel a délelőtt végén fantasztikus műsort adtak elő. Csak úgy zörögtek, csörömpöltek a "rázókák", dobok és kasztanyetták! Ez volt ám a móka! Következő alkalommal újabb meglepetéssel várunk ismét mindenkit! Szerintünk ezen tényleg mindenki csak ámul-bámul majd! :) 

2019. január 26. 1. kreatív délelőtt

Első igazi találkozás a leendő tanító nénikkel. Izgatottan vártuk szombat reggel a kicsiket. Jönnek-e? Megilletődnek-e? Követik-e a tanítókat?

IGEN, IGEN, IGEN... Sokan jöttek, érdeklődve, nyitottan, ügyesen. Egy kis ráhangolódás a vendégváró teremben - néhány plüss maci, 1-2 elsős könyv, tea, süti, ismerkedés egymással, s aztán minden kisgyermek elindult a tanító nénikkel a "komoly" munkára az igazi iskolai tantermekbe. Volt munka, volt móka, volt rajz és ének, volt mozgás és persze pihenés is, majd csere a helyszínek és a tanítók között.

Elismerés a szülőknek és elismerés az óvodáknak! A tanító néniket elbűvölték a gyerekek. Okosak, ügyesek voltak. Figyeltek, követték a kéréseket, együttműködtek, gyorsan ismerkedtek. 

Közben anya és apa beszélgethettek az igazgató helyettes bácsival és az igazgató nénivel egy kávé vagy tea, kicsi aprósütemény mellett. 

Azt gondoljuk, jól sikerült délelőtt volt... 

EGY HÉT MÚLVA ÚJRA VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET! 

2019. január 19. Aprók táncháza

Fergeteges, jó hangulatú táncházban láttuk vendégül a nagycsoportos óvodásokat. Öröm volt nézni, ahogyan a nagyok segítették őket, fogták a kezüket, tanították a lépéseket, kísérgették az aprókat. Hatalmas volt az érdeklődés. A tanító nénik is kivették a részüket - játékokat tanítottak a kicsiknek, a szünetekben pedig beszélgettek, ismerkedtek a szülőkkel.